Heller i naturstein til uteplassen?

Heller i naturstein har lange tradisjoner i Norske hager og uterom. Her har vi beskrevet de mest populære alternativene blant våre kunder.

Med sitt unike utseende, både i fargespill og struktur, er det ikke rart at naturstein er de mest etterspurte produktene. Det er hovedsakelig heller i skifer eller granitt som benyttes. Det finnes en rekke leverandører, men til våre prosjekter benytter vi vanligvis skifer fra Oppdal sten og granitt fra Beer sten. 

Skifer

Det krever et godt håndarbeide i alle ledd for å kunne få en uteplass med skifer. Hos Oppdal sten benyttes dyktige steinhuggere med fagbrev og mange års erfaring i produksjonen av produktene. Legging av skifer er en egen kunst og krever et godt håndarbeide av erfarne fagfolk. Skal man eksempelvis legge bruddskifer må hver enkelt skiferhelle tilpasses hverandre. Dette er helt nødvendig for et perfekt resultat. 

 

 

 

 

 

Bildet er hentet fra www.oppdalsten.no. Vurderer du legge skifer selv? Se komplett leggeanvisning her.

Med dette er skifer et av de mest kostbare alternativene innen naturstein man kan benytte for uteplassen, men til gjengjeld får man en flott og unik uteplass som varer i mange generasjoner. Skiferen vi benytter mest fra Oppdal sten har en lys fargetone og inneholder mye glimmer som gir en fin og dekorativ overflate. 

Skifer i fallende lengder

Skifer i fallende lengder har en høyere innkjøpspris enn bruddskifer for produktene, men er raskere å legge da hellene leveres i faste bredder. Allikevel er det viktig å sortere og tilpasse hellene til hverandre slik at man får en naturlig kombinasjon av ulike størrelser.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Bruddskifer

Bruddskifer gir et flott mønster på terrassen. Bruddskifer leveres i enten små bruddheller, mellomstore bruddheller, store bruddheller eller som ekstra store bruddheller. Bruddhellene legges i støp eller i sand, alt avhengig av hvilken størrelse som benyttes. På Oppdal sten sin hjemmeside kan se informasjon om legging av de forskjellige produktene. Klikk her for link til deres hjemmeside. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompassrose i skifer

Ønsker du et mer maritimt uttrykk på terrassen? Eller kanskje du trenger et kompass på hytta som viser retningen for neste fjelltur? Oppdal sten leverer kompassroser i forskjellige størrelser og fargekombinasjoner. Vi tenker denne passer fint til et skiferdekke i fallende lengder. Den vil bryte fint med de rette linjene og gi skiferdekket noe ekstra :). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Granitt

Granittheller er et flott og mindre kostbart alternativ. Granitthellene vi vanligvis benytter til terrasser og andre gangarealer leveres i faste lengder på 30x60, 30x90 eller 30x120 cm. De forskjellige lengdene kan kombineres for å få et mer naturlig uttrykk.

Granitthellene leveres også i forskjellige farger slik at man kan finne det som passer best til sitt utemiljø. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyprensing og impregnering for et varig resultat

Når hellene i naturstein er lagt vil vi anbefale å utføre en dyprensing og impregnering av uteplassen. Fordeler med impregnering av naturstein:

- Enklere rengjøring av dekket.

- Resistent mot olje og vann. 

- Beskytter natursteinen

- Dekket oppnår en selvrensende effekt. 

Slik vil du få en uteplass med enklere vedlikehold og som holder seg fin i mange år fremover.

 

 

 

 

 

Kontakt oss gjerne om du ønsker en befaring for å finne løsningen som passer best til ditt uteområde. 

FullSizeRender
Hageprosjekt
IMG0230
IMG0040
IMG0266-red
Bruddskifer-red-komp
Red
Skifer-inngang
Skiferterrasse-Oslo
Fiskedam-og-granittweb
57595a7e17b75
Granitt-trapp-2